Pantang gugur kali kedua

Salam mommies! Saya baru gugur minggu lepas, kandungan 8 minggu. Ni kali kedua pregnant, yang pertama pun gugur, dalam 4 minggu je. Kiranya tahun ni dah 2x keguguran dalam tempoh 11 bulan ni. Baru berkahwin Februari tahun ni. Sekarang saya pakai stokin, minum air suam, bertungku & mengurut.. Folic acid memang makan setiap hari. In case next time ttc lekat, saya jadi trauma & risau berulang lagi Boleh mommies share tips pantang selain tu, contoh nak bagi kuat rahim ada ambil supplement apa-apa ke? Pantang bersama, pantang makan, dll? #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

First skali, jarakkan kehamilan..at least 6bulan. Bg rahim btul2 sihat...sy gugur 13w..xde pantang pon dlu. Mkn mknan yg berkhasiat..kdg gugur ni bkn sbb x pntang..tp sbb rahim x kuat lg...so next plan klau boleh rancang la lpas 6 bulan...bru ni ade terbaca 4 kali gugur dlm setahun... lps 2 bulan ggur, upt sangkut lg..last dye preggy twin lg... tp xde rezeki jgk gugur dua2...sedih bace..kne byk bersabar...jgn rushing2 nk anak cpt... demi anak, ibu kne jge diri dlu...