Positif Covid

Salam mommies, saya 1st mom to be. Skrg pregnant 15w+, positif covid lepas buat swab di klinik. Persoalan sy perlu ke klinik atau hospital utk laporkan? Simptom selsema, lenguh² badan. Malam tadi demam, badan panas dalam.

5 Balas

lapor kt mysejahtera, hari2 submit assesement ikut keadaan semasa awk. kalau symptom teruk nanti pihak kkm akn call utk pantau. utk kk pula, just call n inform kalau xdpt hadir appoinment. haritu nurse pesan mcm tu je kt sy..

Skrg ada ubat yg dorg bgi utk covid tu, sis try tnya nurse yg jaga sis tu, dorg boleh bgi pndapat mcm mana, kdg stgh kk dorg call sllu, kira pntau melalui telefon. Insyallah tak da ap, semoga cepat sembuh

semoga awak kuat! iye awak harus ke klinik, bgtau mereka awk covid. bila demam panas akan effect pada baby. tahun lepas saya dah alaminya. saya covid, baby saya keguguran. semoga cepat sembuh ye!

lapor d mysej sahaja. sy pun +ve covid 16mggu aritu. boleh makan panadol n lozenge je. kalau batok/flu, byk kan mnum air suam k.

Lapor di MySejahtera sahaja. Mkn ubt jika demam. Minum lemon suam jika batuk/selsema