Tak pernah sakit bawah tuu

Salam mommies, normal ke dah 33 weeks tapi tak pernah sakit ari2 atau sakit celah kangkang atau sakit bawah perut? Adakah ni petanda baby belum masuk laluan lg? Sy nak pegi scan esok, saje la tanya dulu sini kot ada mommy pengalaman yg sama. Harap2 semua normal.. satu je simptom yg sy alami sepanjang pregnant, perut mengeras kerap tp x sakit pun. Sakit pinggang pun takde jgk.. perut tinggi lg sy tengok, area bawah nampak kempis. Ke mmg mcm tu? Baby boy #firstmom #bantusharing Update : sy dah buat scan 3d, semua ok je. Kepala baby dah dekat bawah 🥰. Alhamdulillah

6 Balas

normal, baru 33w. ank 1st pulak tu. dh 37-38w ada la rasa xselesa tu nanti. plus awk rasa perut mengeras tak sakit tu is braxton hicks. sy ank 1st pun takde rasa mcmtu smpai dekat 40w. ni ank kedua, 25w dh rasa sakit...tak seronok ya sakit awal2..lg la rasa insecure, dgn handle ank melasak lg. so be grateful 😊

3mo ago

Oo ok sis.. tq . Sy takut x normal je sis, kalau normal x sakit sampai bersalin pun sy bersyukur hehe

Tunggu sikit lgi..34weeks ke..sy lps round2 mall balik tu terus sakit kangkang..ni pon bru start sakit perut mcm tahan kencing..hri ni plk rasa sakit miss v 😅 mkin dkt mkin byk yg sakit..dlu pon sblm 34w biasa2 je..sementara xsakit apa2 tu sis enjoy dlu..nnti kan menyesal plk hehehe

Saya pulak risau sebab sakit. Dari 25 week dah rasa sakit ari², celah peha, perut bawah, miss v semua sakit. sekarang 34 week lagi rasa mcm nak nangis. nak pakai spender pun sakit nak angkat kaki. Tambah pulak kaki dengan jari semua bengkak mcm ada elektrik kat jari 🥺

Normal. Tak semua ibu mengandung akan rasa macam tu. Itu bukan penanda untuk baby masuk laluan. Saya sendiri alhamdulillah tak pernah rasa sakit bawah tu. Syukur

sya tak pernah lagi rasa sakit bawah, minggu ni scan, kepala dah kat bawah. jangan risau, insyallah semuanya okey (32 weeks)

3mo ago

Yeke sis.. Alhamdulillah.. hrp2 sy mcm tu jg.. x smpat nk pegi scan lg.. minggu depan bru scan.

sama la sis. takut jugak kalau tak boleh normal ke apa. 33w jugak. tgu je la scan 36w nnti mcm mana. harap dah pusing.

3mo ago

Scan kk ke sis 36w? Sama sy pn. X jadi pegi scan kt swasta smlm sbb suami tiba2 ada hal. Minggu depan bru nk pegi scan huhu.. klinik dh full appointment dh skrang