Susu kurang

Salam mommies nk tnya ada x sape2 kat sini just bg susu formula je kt Ank sbb sblum ni Ank sy cmpur bf +formula TPi nk msuk 4bulan dia xnak puting sy dia JDi nk muntah kenapa eaa lepastu susu sy kurang kalau pump ,sy skarang bg susu formula je kt Ank sy ada x yg sama mcm sy ##firstbaby #firstmom #seriusnanya #seriusnanya #ingintahu

9 Balas

saya baru 2mggu lebih, susu pun dah start drop. baby hisap pon mengamuk sbb susu sikit sangat, kadang2 sampai nak dekat sejam gilir2 susu tak jugak kenyang. bila picit susu memang susah nak keluar, saya jadi stress. hati ni memang dah nk gve up bagi susu badan.. org ckp kena yakin susu bdn ada, tp yakin saja tak mencukupi 😌baby saya 4.6kg

1y ago

Kalau macam tu, sis boleh ambil milkbooster bagi penggalak susu. Makan makanan yang boleh tambah susu. Paling penting minum air masak perlu cukup dan emosi perlu sentiasa stabil dan happy. Tak boleh stress. Kalau stress pun susu boleh drop