Besalin paksa .

Salam mommies, nak tnya ada x yg pernah bersalin paksa . Siksa x ? #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Balas

Saya. Tak siksa pun tapi trauma masa seluk cek laluan / cek pangkal rahim. Untuk tenang saya tak suka perkataan paksa bersalin. Nurse di KK guna perkataan jemputan ke wad bersalin 😅 Doktor pun guna IOL shj. So, walaupun nervous dan takut dgn pengalaman baru, saya didik diri bertenang. Insya Allah dan kebaikan Allah , kita dpt harunginya dgn baik. All the best ya!

Lahirkan naturally mmg ada sakit. Jika paksa mcm induce atau drip pun pasti sakit sehingga delivery dan sesudah itu lega sikit unless ada jahitan di vagina itu mik masa kit utk sembuh Czer tak sakit sewaktu itu, tp sesudah selesai pasti sakit. Trauma itu pasti bila laluan x membuka lagi Sakit org berbeza bg setiap pengalaman dan anak