Perut mengeras

salam mommies, nak tanya untuk 18 weeks biasanya takrasa movement lagi kan, tapi normal ke kalau perut mengeras lately ni. rasanya dah 3/4 hari straight perut mengeras. saya takut 🥺 #firstbaby

7 Balas

sy baru masuk 19 weeks, masih belum rasa ada tendang2 lagi. tp dah beberapa kali jugak perut mengeras. sempat tanya doktor masa appointment, doc ckp perut tu akan mengeras bila2 dia dah ready. lain badan, lain reaction, jd lain ibu akan lain masa start mengeras. jadi sy anggap tu normal aje bila mula mengeras 19 minggu ni

Saya x tau normal ke tak, tapi sy alami benda yg sama😅. Cuma sy skrg 18 weeks plus, dah rasa movement baby, tendang2 tu dah ada. And kdg2 rasa mcm mengeras tu, mcm badan dia, lepas gosok2 lama sikit baru okay😅. Ini pengalaman sy je lah ye.

rasanye normal , saya 21w pun kerap perut mengeras . tanya doktor dia kata sebab rahim nak membesar dengan baby , saya siap cakap kat nurse perut rasa nak koyak sebab rasa ketat & keras sangat 🤣 marah nurse tu hahahaha

Saya 18w dah rasa sikit2.. masuk 19w makin terasa gerakan tu.. lagi2 lepas makan atau baring nak tido..kdg2 rasa ngilu kdg2 rasa geli nak terkencing.. hihi

Saya pun 18w rasa geli2 je lagi. Takde rasa tendangan lagi. Mengeras tu x pasti sbab taktau cemana rasanya mengeras tu. 😅

saya tiap Kali malam akan mengeras. siang lembik je mcm lemak biasa 😂

Normal