BAYI AGAK KECIL UNTUK USIA KANDUNGAN

Salam mommies, nak tanya. Saya dah 28w5d tapi doc cakap saiz baby mcm baby 26w. Tinggi saya 148cm & berat dah 63kg. Ada any tips ke untuk berat & saiz baby sesuai dengan usia kandungan? #firstmom #firstbaby ##pleasehelp

5 Balas

dr ketinggian tu awk jenis genetik size kecik. maybe baby pon sama. atau cuba minum susu enfamama atau susu utk ibu hamil. sy amal minum susu dr awal pregnancy alhamdulillah baby besar ikut minggu.sy pon tinggi 145 berat 57. insya Allah blh cuba ye🥰

2y ago

Saya memang start mengandung minum susu ibu hamil. Before ni minum frisomum, sekarang tukar enfamama. Tu la, harap2 by 30 weeks baby dah okay

sma la dgn sy sis.. skrg sy dh 28w2d ... doc ckp bby mcm 26w saiz dia .. scan lg 30w nnti , klau xnaik jugak saiz . trpksa induce ... sy tkt sngt skrgni .. mcm2 sy fikir... smoga bby naik berat lebih lg dri sblum ni 😢

2y ago

yke sis.. sma2 kta doakan yg trbaik buat bby dlm rahim kita ni sis... 😌 wlaupn sy tiap2 hari rsa down .. teringat2 sntiasa apa yg doktor ckp ..

Sama laa saya. Dulu ank first ok jee saiz ikut minggu . Tapi kalini saya baru 26 w 5 d baby kecil 2 mggu . Kira bby kecik 24 w cmtuu

mnum enfamama https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y ago

Ye saya mmg minum susu tu. Before ni frisomum

brapa brat baby sis? sy td spttnye 28w2d, tp doc scan baby 26w6d brat baby 1.2kg..