Check gender

Salam mommies. Nak tanya sape2 yg checkup KK salunya doc akan check gender week brp ya? Tq sharing.

6 Balas

kalau kk saya, dia takda check gender sebab benda scan tu takleh nampak gender pun. kalau ada duit lebih, boleh buat gender scan atau detail scan (untuk check abnormalities baby) di klinik swasta. nanti awak google SONOBEE. dia ada banyak cawangan. nanti awak tengoklah mana yang terdekat dengan tempat awak. so far sonobee ni je yang provide scan paling affordable. last month (kandungan 24 weeks) saya buat detail scan + 4D, ada promo so dapat harga RM108. kalau detail scan sahaja, RM88. ni harga untuk weekday. kalau weekend, tambah lagi RM20. tapi promo tu dah habis dah rasanya but harga dia still yang termurah antara klinik lain ☺

1y ago

you're welcome awak 🤗

kk takde scan utk check gendre. tp doc akan bgtau kalau dia nampak. saya masa 21w scan kk focus tgk sama ada baby ada kecatatan atau tak. 28w repeat scan tgk growth baby pulak. tp masa 20w saya buat detail scan kat swasta. detail scan tu penting gak tau boleh tgk organ2 baby semua normal / tak. boleh buat range 20w-24w

1y ago

Tq sis. Sy dah buat detail scan dekat swasta. Dekat kk dia x kan buat. Sy dah tanya kk area rumah sy.

Masa 20 minggu kk sy scan utk perkembangan baby, masa ukur tulang kaki tu baby tunjuk jantina dia 2 3 kali, alhamdulillah. Kalau nampak doktor akan bagi tahu, insyaAllah

Salam. Kk kat tempat saya takda check gender. Suruh pergi swasta untuk check. 20w dan keatas doc recommend untuk buat detail scan

1y ago

Tq semua. Sy dah buat detail scan kat swasta sbb dah tya nurse mmg diorg xde buat.

saya check kat swasta ja. 18weeks dh nmpak jelas siap terkankang lagi hehe

1y ago

Tq sis. Sy dah buat detail scan kat swasta sbb dah tya nurse mmg diorg xde buat.

Sy masa 20w

1y ago

Sy kk desa pandan kl. sebelum tu Sy dah check gender baby dekat klinik, masa 16w.