BABY TIDUR

salam mommies.. nak tanya nape baby sy siang tidur xlama 30/40 mnit dh terjaga semula.. susu sy bg 2 jam skli .. kdg dia dh overtired dok nguap tpi nya xlena.. baby sy skrg 2month++ .. normal ke ? #ingintahu #firstmom

2 Balas

Mmg mcm tu sis.. keselesaan utk baby tdur pandai berubah2, skjp nk kena bedung, skjp x suka pula, skjp nk kena dodoi kiri knan la, kdg nk d pkul2 manja dkt bontot, try n error semua sis. Insyaallah ada position / environment yg anak selesa utk tdur. Selagi baby masih nk nyusu tu bgi ja sbyk mna dia nk, bila kenyang btl lg cpt tdur

1mo ago

Asalkn dia cukup tdur 16-20jam sehari

sama baby sye pon skrg dah 2bln mcm mcm perangai ni dah 2mlm siang tdo je kita angkat cium ke bgi susu ke x nk bgun bila pukul 1pagi ter bangun sampaila pukul 4 menguap je tp x tdo pon nk susu je dgn puting x nk pulak