Baby 2 bulan minum susu brapa onz

Salam hi mommies, nak tanya biasanya baby 2 bulan minum brapa onz ya? Skrg saya masih bgi 2 jam 2 onz.. bila patut tambah onz untuk baby ya? Tq mommies.. #bantusharing

6 Balas

depend atas baby. ada baby mmg demand dia sama je. xberubah. ada baby bila meningkat usia demand dia meningkat. mcm puan farah cakap, lepas susu baby menangis tak. if menangis mcm xcukup susu boleh tambah oz baby. ataupon awak boleh cuba tambah 1oz dulu. tengok baby minum habis tak. if tak habis awak kekalkan je 2oz dulu. kalau awak bg 3oz then habis mean demand baby awak meningkat😊

Brgntung pd ank, ank sy dulu 3-4oz wktu 2bulan setiap 2 jam. Sy naikkan oz sbulan sekali. Dh 3-4bulan bru sy pnjangkn feeding gap.

lps awak bg susu, baby nanges lg... then kne tambah oz la.. anak sye dlu 2 bln dlm 2-3oz gap 2 jam..

bby sy 1bln 2-3oz. 2bln 3-4oz. ikut kmhuan dea 😁. kdg 1oz lbh je dh ttido😂

ikut anak mommy, perut dia tk sama dgn org lain

depends pd baby