Berat Baby

Salam mommies, nak tanya ada tak yang last scan berat baby 3.6kg+ dapat bersalin normal ? atau memang berat macam tu doc terus proceed czer ? #firstmom #firstbaby

2 Balas

Berat badan awak mcm mana? Kalau kurus n underweight mungkin tak lepas normal. Sbb saya underweight sebelum pregnant n baby berat 3.8kg kena czer sbb tulang punggung kecik

11mo ago

ouhh macam tu ya.. berat saya sebelum pregnant 62kg time pregnant 73.5kg, boleh je normal delivery kan sis ?

Saya takde pengalaman berat baby sebesar itu. Kalau saya 2.5kg ke atas tak boleh normal. Kena czer. Mungkin awak boleh minta advise doktor nanti.

11mo ago

Sebab tulang pelvic saya kecil. Doktor dah kira berat baby yang ideal untuk saya.