Labour Room

Salam Mommies, berdasarkan pengalaman mommies semua.. Suami bole teman x sepanjang kte kat Labour room selagi belum bersalin? Selalu nye ble ye suami bole masuk teman isteri masa kat Labour room nti? Tq pd yg sudi respond...

41 Balas

suami sy teman sepanjang contraction sampai baby keluar lepas dri tu baby suruh tunggu kat luar ,sbb time cotraction mmng doc suruh masuk untuk bagi support pd isteri yg tengah hadap sakit.

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته Time sya nk bersalin dulu suami boleh teman dari masuk labour room smpai bersalin..HKL..time covid-19 ni xtau la plak..😊

Kawan saya bersalin hari ni di hospital shah alam. Suami dia tak dibenarkan masuk teman di dalam LB. Hanya dibenarkan masuk nanti dah dalam ward sahaja

5y ago

Sekarang kes covid. Mmg ketat

Sy baru bersalin 24/3 . Kalau hkl alhamdulillah suami boleh teman kat labour room smpai lahir kan.. Cuma kat wad x boleh ada pelawat..

3y ago

Betol ke ni sis dkt hkl suami boleh teman masa dkt LR.. Sbb 27 bulan 8 ni due date sye

Biasanya kalau bersalin normal suami boleh temankam..kalau czer x boleh..tp time covid 19 ni rasanya x boleh teman..ramai share kata x boleh sis

Kalau waktu skrg ni mmg suami tak blh teman..sbb covid ni kan...nti dekat wad pun tak dibenarkan melawat...sy baru keluar wad isnin hari tu..

depend pada hospital... boleh tanya doc masa appointment dah 30 week +.. ada yg kena attend kursus peneman ada yg kena isi borang je

Anak prtama dulu..suami x blh temankan😢anak kedua ni pun rasaY x blh tmankan sbb lhirkan anak d hsptal yg sama😢

Tempat sya d sabah xboleh sbb tuk elak COVID. Melawat pun xboleh, family htr brg pass dgn sekuriti shja.

Suami dibenarkn masok time kita ngam2 tgh bersalin. Bila baby dh keluar dh siapkn azan suami disuruh keluar