Due 23/6 bukaan 1cm

Salam momies smua. Mohon jasa baik doakan sy dan bby selamat ya. Mlmni kena tahan wad.. bukaan dah 1cm.. perut mengeras every 10min. #firstmom #firstbaby

8 Balas

Mengeras tu mcm kite lepas mkn ke? Dan rasa sakir ke mcm mana? Sbb due kite sama tp sy xde rasa apa. Contraction palsu pun xpernah rasa. Risau pulak huhu

11mo ago

Dia kerap menegang. Suka stretch bdn dia.. tk gerak2 dlm tempoh beberapa min

semoga dipermudahkan mommy, ada org ajar bykkan mengiring ke kiri dan kwal pernafasan, insya allah bukaan akan cepat, good luck mommy

Saya 38week bukaan da 2cm,,pastu xde perubahan cm tu mcm tu jea,,blik lah umah

11mo ago

Sya x,aritu dorang tnya nk induce x,tpi sya ckp xpe,nk tunggu due date jea,,trus dorang bgi blik

Due sama sya la, sya pon kerap rasa mngeras dn rsa snggut tpi tktrun tnda apa2 lgi

11mo ago

Sy ni sbb kk suruh pegi hosp. Kat kk tkda ctg scanner mcm kt hosp. Pegi hosp dpt detect mengeras tu terus kena tahan wad

Waalaikumsalam. Semoga dipermudahkan segala urusan puan. 💕

11mo ago

@zee, semoga dipermudahkan segala urusan juga 💪🏻

Awk mmg perut mengeras saja ke? Atau ada tanda lain?

11mo ago

Perut mengeras .. dah dduk wad bukaan terus jadi 3cm + turun tanda lendir dan darah

Sis dh bersalin ke, sya pon 23.6 bukaan 1cm

11mo ago

Besok sy dijangka bersalin sis. Hosp gov kena tggu giliran.. pusat bersalin katil smua penuh.. dia dulukan mak2 yg berisiko tinggi terlebih dahulu

semoga dipermudahkan urusan