Keluar dari kb

Salam mom’s mau tanya. Selalunya kalau keluar dari kb apa betul haid kita jadi tak lancar? Terus berapa lama kalau orang merancang punya anak bisa hamil lagi? Terimakasih

1 Balas

wasalam. lepas 2 bulan bersalin utk kedua² anak sy memang sy guna pil perancang kehamilan. anak pertama sy berhenti makan pil perancang umur 2thn 3 bulan. lepas tu sy merancang sendiri tanpa ubat atau suntikan. sy mengandung 4 tahun kemudian. anak kedua pula sy berhenti makan pil umur 1thn 8 bulan. 6 bulan lepas tu sy mengandung yg sekarang ni. kalau kitaran haid lepas stop pil perancang bg sy biasa je. setiap bulan period mcm biasa.