38 week 2 day

Salam mmy2 ade tak yg sini mlm2 tak dpt tidur🥲 kaki kebas😮‍💨takdapt nk tidur baring kena ddk😞#pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Wassalam. Saya tak pernah alami situasi ni tapi kalau kaki kebas takut darah tak mengalir lancar ke kaki tu, boleh letak bantal bawah kaki bagi tinggi supaya perjalanan darah tu lancar balik dan elakkan rasa kebas. Ataupun baring mengiring sambil bantal letak antara 2 kaki tu, kira kaki kita tu kepit bantal tu. Dah 38 minggu, tak lama dah tu nak bersalin, sabar sikit lagi ya. All the best mommy! ☺️

1y ago

Tq momy🥰

kaki saya pun selalu kebas dan cramp masa tido ditambah lagi dengan pedih ulu hati. skrng kipas bukak slow , pakai stoking dan letak bantal bawah kaki. pedih ulu hati plak saya letak bantal tinggi sikit dekat kepala. alhamdulillah better sikit. and jgn makan pedas