Susu formula soya

Salam mmy ibu semua. Saya nak tanya ada tak mmy dlm ni kasi baby bawah setahun susu dumex dupro soy? Saya baru nak cuba bagi dekat anak 2bulan. Sebelum ni kasi lactogen, sehari dia berak 3 4 kali. Lepas susu mesti nangis lepastu berak. Cuba tukar dutchbaby, baru 2hari berak sembelit sampai nangis. Jadi saya nak cuba tukar ke duprosoy, okay ke ? #anakfirst 🥺

1 Balas

Klu nk tukar ke susu Soya ni biasanya kena minta advice dktr dlu. Sbb kne tahu sama ada betul bby ada alergic dgn susu biasa or tak. Klu xde alergi, usually susu biasa dh memadai, cuma mmg kena try & error.

2y ago

Alamak yeke 🥺 saya dah kasi . Dia minum tapi tak habis. Boleh ke saya tukar ke susu biasa balik , atau kena tunggu ? 🥺