Berat baby

Salam, mintak pendapat mummy ii yerr. Baby sy bru masokk 4m tapii beratnya bru 5.4kg. Bulan lepas 5kg, bulann niyy just naik 400grm jerr. Normal ke? Atau ada mkanan smpingan yg bolehh bgii?? #firstbaby #1stimemom #advicepls

4 Balas

nurse ckp apa masa check up. bkn ada dibgtaw ke yg baby hnya mnum susu ibu smpai 6 bln..x bole bg mknn lain lg. N bukan nurse ada bgtaw ke cite psl graf pkembangan baby..klu nurse x ckp jgn diam je sis..brtnya la cmna ok x keadaan anak sy..standard kenaikan adalah dlm 300-500gm dr berat last check up tu.so klu 400gm tu ok je lg la.

4y ago

Okeyy terima kasihh. Maaf lhaa sy skdar nk bertnya n takde pngalaman lagii. Pape ponn thnks atas nasihatt tuhh.

normal selagi graf dalam buku checkup anak di line putih. ibu bf ke? bawah 6 bulan TAK BOLEH MAKAN DAN MINUM selain dari susu sahaja. usus baby belum matang lagi untuk hadam selain dari susu ibu. melainkan atas saranan doktor pakar.

4y ago

Oraitt sis, thanks alott for helpingg me yaa 😘

normal. asalkan berat naik. kalau naik byk sgt takut kecik2 dah obes.

masih awal nk bg mkn sis... #TAPSupermoms