kelengkapan baby

salam mamy2 semua.. boleh tolong tak.. tolong senaraikan barang klengkapan baby.. susah nak beli sbb tak tau apa2. tau pun sikit jak..terima kasih #baby first

2 Balas

Ni list saya sendiri. Separuh beli separuh kakak2 bagi.. smeoga membantu. *BARANG BABY* 🌸 Rompers - 3 helai ✅ 🌸 Baju Siang - 4 pasang✅ 🌸 Baju Malam - 4 pasang✅ 🌸 Topi + mittens + botties - 4 pasang✅ 🌸 Pampers (nb) - 2 peket✅ 🌸 Kain Bedung - 3 helai✅ 🌸 Barut - 10 helai✅ 🌸 Stokin - 3 pasang✅ 🌸 Tilam Baby - 1✅ 🌸 Lapik Getah - 1✅ 🌸 Wipes Tisu - 4 ( free 1 botol) ✅ 🌸 Tuala mandi - 2 helai✅ 🌸 Cotton Ball - 2 paket✅ 🌸 Sabun Baju baby - 1✅ 🌸 Cotton bud - 1✅ 🌸 Set mandian - 1✅ 🌸 Minyak rambut - 1 botol (125ml tahan setahun)✅ 🌸 Minyak telon - 2 (buy 1 free 1)✅ 🌸 Pengetip Kuku baby - 1✅ 🌸 Set Uri 🌸 Besen Mandi 🌸 Kelambu ✅ 🌸 Tungku Baby ✅ 🌸 Botol spray Air - 1 ✅ *BARANG PENYUSUAN* 🍼 Breast Pump - 1 (auto) ✅ 🍼 Breast Pad - 5keping✅ 🍼 Botol susu - 1✅ 🍼 Berus Botol - 1✅ *BARANG MUMMY* 👩🏻 Set Pantang 👩🏻 Kain Batik - 3 Helai ✅ 👩🏻 Stokin - 3 pasang ✅ 👩🏻 Maternity pad - 1 peket besar✅ 👩🏻 Nursing bra - 4✅ 👩🏻 Nursing Cover - 1 👩🏻 Minyak Kelapa dara 👩🏻 Tungku Bersalin✅

semoga membantu