Prosedur bersalin di hospital

Salam mamy2.. Apa prosedur yg nurse or doc akn buat ya kalau brsalin di hospital.. Dngr2 wajib nak ambil darah.. Untk apa ya dorng ambik darah tu?

1 Balas

dengar dari siapa? saya bersalin tahun 2021, takde pulak kena ambik darah.

11mo ago

jarum branula ke? yg colour2 tu ke maksud awak? macam saya kena pakai sebab drip induce nak bersalin, dan lepas bersalin tu kena drip ubat kecutkan rahim. ambik darah kat jari ada la, sbb nak check paras gula. saya ada gdm