Bila boleh/selamat untuk bersama suami lepas habis berpantang? & normal x suami lama x sentuh

Salam. Maaf kalau soalan sy agak sensitif. Sy ingin tahu bila boleh/ selamat untuk bersama suami lepas habis berpantang? N sy juga ingin tahu, normal x suami x sentuh sejak kandungan 6 bulan smpai lah sekarang baby sy dh lahir, berumur 2 bln. So, dah lbih krg bln 5 bulan suami xsentuh n x ingin bersama. Bila diminta, suami cuma melakukan scara oral, tiada mmasukkan *****. Sy rasa pelik n takut klw ia x normal, sy tanya kat sini pon sbb ingin tahu smada ramai x yg bpengalaman mcm sy. Adakah sbb kita tgh mengandung suami krg bernafsu pd kita? 😪#ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Ikut pengalaman saya, masa pregnant tak sentuh sebab dia kesiankan saya, takut saya sakit apa semua tu. After bersalin, take time sebab dia nak saya heal betul2 baru bersama. Itupun masih takut2 sebab takut pregnant, fyi kami tak guna perancang. Baby 1 tahun 3 bulan. Apa2pun, puan patut bincang dengan suami. Jangan fikir yg bukan2 ye puan.

3y ago

ye sis. tq atas nasihat. btw, klw mcm sis brp lama sis n suami ambil masa untuk bsama balik slepas bsalin? sy cuma risau klw fizikal sy yg buat dy dh xda prasaan mcmtu. sbb sy rasa pelek dlm masa hampir stgh tahun tu dy lgsung xda prasaan tringin. 😅 maybe sy yg overthinkong kot. 😅

bincang dulu dgn suami ok. kdg2 lelaki ni ada benda yg dia xnk sebut depan2, selalunya bersebab. yg penting puan bagi ruang & masa utk badan puan betul2 pulih sebelum bersama suami

3y ago

ye, sy pun blom brani buat masa skrg wlwpun dh habis tmpoh pntang. sy cuma trtanya² knp masa sy pregnant tu dy lgsung mcm x bnafsu pd sy, bla sy merajuk dia cuma mlakukan scara oral pd sy, tp mcm xd prasaan. bla dtanya, dy cuma jwp xtahu. hhu. apapun, trima kasih ats saranan n nasihat awk.