Baby 3 bulan

Salam korang nk tny klau mcm ni baby cirit ke ye..baby 3 bulan full breastfeed.. semalam 4x berak mcm ni 1/2 pampers and 3x mcm secalit gitu je..tahinya cair mcm air bila pas berak terus meresap dlm pampers and xde isi mcm susu ketul tu klau ada pun sikit je..normal ke x ye? 😔 dh 3hari mcm ni..bby aktif kencing bnyk..xde demam muntah pun..

Baby 3 bulan
2 Balas

Bawak pergi klinik sis, anak saya kena cirit birit bawa klinik doc cakap normal, lepastu dah 6hari still sama saya bawa semula klinik doc refer hospital dan anak saya kena warded

1y ago

Anak saya kena warded maybe sebab susu formula, after tukar susu yang doc suggest terus okay. Tapi bfr tukar susu tu doc akan check his blood, sample najis, also kurang air dalam badan atau tak. Sebab 6day tu doc kata dah lama sangat. Baby 3 day cirit birit dah kena bawa hospital bukan lagi klinik doc cakap. Saya lambat bawa jugak sebab saya first mom tktahu okay ke tk sebab dia active jugak tk demam tk muntah. Even najis anak saya normal tapi dia berlendir pluss kerap. Tapi awak jangan risauu tauu maybe anak saya tk sama situasi macam anak awak but takpe janji kita check supaya kita tahu okay ke tak kan. Dont worry too much tauuu.

kalau cair cmtuh rasa mcm cirit birit ja. better awak ke klinik cpt , tambah da 3hari kan, risau juga .

1y ago

Ok je sis mnum susu ok..sy tgk harini klau still cair jgk najis die sy bwk klinik atau hsptl ye..tq sis