Persediaan berpantang sendiri

Salam korang boleh share tak camna nak berpantang sendiri? Suami cuti seminggu je & CL hanya datang pagi untuk 10 hari.. nak tahu camne korang adjust timing utk uruskan baby & diri sendirian.. #pantangsendiri

3 Balas

nanti Kalai husband Dan CL dah xda, puan Cuba kenalpasti time anak tidor, masa tu puan uruskan diri, contoh bersihkan diri, segarkan diri dengan sapuan2 pantang, makan minum, Dan kalau anak Masih tidor, puan rehat la. ambik tenaga cukup. jangan main phone. nanti masa anak bangun nak menyusu, masa tu susukan, lepas tu baru la mandikan dia. pastikan apa2 pun susukan baby dulu. elak Dari dia buat perangai. sebab kita nak handle sorang ni. kalau puan Masih xkuat nak mandikan, puan lap2 ja baby tu. bontot ja bagi bersih takut melecet kalau kerap sangat cuci pakai wipe. nanti suami dah balik, baru mandikan baby.

yg husb cuti tu, time tu jangan ambik CL. lepas husband start kerja baru ambik CL. lepas habis CL, ok sikit la nak jaga baby. buat benda² simple je. mandikan baby, tuam baby. untuk diri sendiri, just berbengkung param/pilis/tapel. rajin sikit boleh la tungku