UPT PELIK

Salam , kenpa bila saya buat upt setiap waktu pagi naik double line . dan bila waktu tengahri saya buat upt 1 line sja ? mana boleh saya percaya ye ? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

1 Balas

kalau awal pregnancy, test upt guna air kencing pertama waktu pagi. sebab kencing pertama waktu pagi ada kadar hcg lebih tinggi berbanding kencing seterusnya. awal² pregnant memang susah detect sebab kadar hcg dalam badan masih kurang. nanti usia kantung / janin dah 7w atau 8w ke atas, baru hcg dalam badan tinggi dan senang detect pregnancy. kalau period tak teratur , jangan kira dari hari first last period 🤗 kalau first kencing masa pagi tu double, tahniah 🤗 jaga elok2 , nanti bila dalam apps dah 8 atau 9w ikut hari pertama last period, try pergi scan 🤗