NAK BUAT HAIR KERATIN

Salam ibumil semua saya dah 24 minggu boleh ke saya nak buat hair treatment keratin masa pregnant ni?sebab rambut saya rosak teruk

2 Balas

Ex-manager hairspa here. Setakat pengalaman saya, Chemical keratin/rebond tak selamat untuk pregnant. Pregnant staff pun kita takbagi buat untuk customer, suruh duduk luar dari hairspa. And fyi, for Islam, keratin = coating | macam kita pakai nail coating, jadi mandi wajib pun tak telus air, sampailah rambut tu completely tumbuh yang baru dari akar ke hujung, baru telus air. Pilihan di tangan anda 👍🏻

2mo ago

i see, kalau nurse kata ok takpelah. info tak selamat for pregnancy and tak telus air tu dapat dari supplier Loreal sendiri. time tu dahlah buat keratin before married, Chinese tu kata eh you Islam boleh ke buat? coating meh hahaha kitonyo terdiam 😂 mana sah wudhu dia kata hahahah

Tak boleh unless awak tahu chemical yang digunakan tu pregnancy safe. Tahu means awak study sendiri tau. Jangan tanya hairdresser tu. Bila tanya confirm diorang kata boleh sebab nak sales kan.