Ngilu kat jahitan

Salam ibu2..#bantusharing #firstbaby #firstmom #ingintahu sya beranak normal tapi kna vaccum sbbbdah tak larat nak teran koyak agak banyak..sya dah masuk 37 hari berpantang luka dan jahitan kat luar allhamdulillah mcm dah ok, TAPI bila kita duduk lama lepas tu kalau berdiri terasa ngiluu rasa mcm sakit sangat kt tmp kita nak kemut tuu sama juga..tapi kalau tak duduk lama tak rasa sakit..jalan pon kna slow2 kdg terasa sakit sikit kt tmpt bekas koya tu..dah gi kk nurse ckp luka kt dlm tu tak baik lagi..ibu2 ada mcm sya tak? Boleh share pengalaman? Sya ank first jadi takde pengalaman lagi 🥺🥺🥺

2 Balas

Sis cuba Cucian dari JRM .. putik telaga dara Saya cuci bahagian intim guna cuciannye, pastu lap kering, kering dgn hair dryer pastu letak ubat kuning, dan lepas itu saya letak drops minyak herbanika dari produk nonaroguy di atas pad sblm pakai..ada masa saya cebul dgn air garam kdg bercampur dgn uncang cucian nonaroguy..pastikan kering kadanh saya letak ubat kuning disana..pada awalnye saya juga guna dettol utk lap tp sekali je. Skrg ni ubat kuning. Luka dlm saya tak pasti tapi hari ke 14 saya rasa luka dah kering cuma benang blm tanggal lg..tunggu masa nak tanggal insha allah. Blh jalan blh duk bersila alhamdulillah. Ngilu kat jahitan tu tanda sdg baik mcm kemut mengigit..amik masa jugak

2y ago

Ohh yeke..yg cucian JRM tu sapu kt dlm miss V kita jugak ke? Dkt Tmpt luka?

ade spray ubat kuning tak?

2y ago

ade amalkan jamu tak utk sembuh kan kt dalam ke?