ada x pengalaman bby lhir brt bwah 1kg @ bawah 1.50kg...

salam ibu² smua....ibu² pernah dgr x @ pernh mengalami x bby lahir bwh 1kg @bwh 1.50kg...sbb smlm check up n scan doc gtau brt bby xnrmal lak 28w bru 600g...ssh hati sy bila dgr dah laa bby sy ada mslah tlg peha bgkok dn ukuran tlg peha pendek....doc ckp disebbkn tu brt bby jd trbntut😭😭....ini ank nom 2 sy slpas setahun sy kgugurn trimester 2 time kndgan 21w feb/21...klau ada bby yg lhir xckup brt wlpun t3 ada yg hdup x sy rsau sgt² sy xsggup nk khilgn ank sy lg.....#seriusnanya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

ade yg hidup. jgn risau. tapi bby kena duduk nicu sampai cukup berat minimum. my friend bersalin at 30w bby berat 1.2kg. duduk nicu 44days. now bby die membesar elok sihat. usually kalau bby prem, doctor akan inject ubt utk matangkan paru2 dulu sblm bersalin. tapiii, ni semua rezeki tau. doa je yg baik2 utk bby. supaya bby boleh survive.

1y ago

Bagus minum susu ibu mengandung, cepat naik berat baby cuma kena jaga gdm la

semoga segala urusan puan dipermudahkan ya. Doa banyak banyak minta kali ni ada rezeki utk puan dan suami. Apa apa consult dgn dr dan selalu bertanya. Dr lebih tahu keadaan puan. Jgn tanya dkt orang lain bnyk sgt, nnti puan yg susah hati. Semoga ada jalan yg terbaik ya 🤲🏻.

1y ago

t.kasih puan

tuh laaa rsau sgt²...agk² smpat x 37w bby sy smpai 1kg lbh...skrg 28w pon bru 600g😔😔

1y ago

sy gdm on ubt n insulin mmg doc xbg mnm ssu ibu mngdg sbb gula dlm ssu tggi...tp dsbbkn brt ank xnaik tu yg sy start mnm mggu lps demi ank redha jaa laa gula tggi skit...