induce

Salam ibu2 smua..esok pg 13/4 sya nk kena induce sbb gdm on diet. .ada tak cara2 utk percepatkan pembukaan bila dh induce esok? Takut sbb org ckp induce sakit..mohon doa dr ibu2 smua k.. semoga cepat bukaan jalan.. #firstbaby #38week

induce
4 Balas

Banyakkan berjalan sis. Msa second born pn sy kene induce. Lepas masuk belon,sy kerapkan jalan. Jalan itik. Banyakkan bersujud. Duduk temukan tapak kaki ke tapak kaki - mcm ni rupa dia 🙏. Bila start rsa sakit belakang,sy mandi air hangat. Cuba la,mana tahu berhasil. Induce mmg sakit drpd biasa sbb kita paksa baby klua kn tp bila dgr suara baby nnti sakit tu semua akan hilang. Semoga dipermudah semua urusan sis 💪

Mcm selesa je katil awak tu. 😁😅Bed frame kayu yea. Hospital mana nie awak? Sy x de pengalaman induce. Cuma boleh berdoa yg baik2 saja untuk awak. Semoga urusan Mommy di permudahkan dan semoga baby lahir sihat dan sempurna. 💙

Tempat sis gdm on diet 38w kena serah diri ye? Sy pun gdm on diet tapi xboleh overdue limit 40w je. Ni pun tgh menanti tanda2, harini dah 39w2d hmm neves pula 😅 Semoga dipermudahkan urusan sis 🌷

macm mne sekrng