GDM AWAL KEHAMILAN

Salam ibu2 smua ...ada x sesiapa punya pegelaman gdm d awal kndngn...baby ok x ?dan ada cra nak turun kn gula yg ibu2 tau

1 Balas

sye gdm at 11w. bby berat on track. x besar n x kecik. jgn minum susu ibu mengandung tu salah satu punca bby telebih besar nnti n tinggi gula. makan mcm biasa. makan buah 1potong je lunch dgn dinner. lebih kn sayur n protein. jgn cut sugar intake nnti boleh jadi hypo. just control sugar intake je. boleh je mkn coklat ke gula ke kuih ke kek ke minum air boba ke ape ke. cuma kena control and kena bykkn mnum air masak. buat bsp nnti boleh tgok bacaan mcm mne. kalau tinggi, remarks dkt tepi tu mkn ape. and esok repeat bsp jgn makan benda yg sama.