Menyusu badan bayi masok 7 bulan

Salam ibu² semua..baby saya nak masok 7 bulan...selalu saya menyusu baring apda waktu malam mudah ja..smpai dia terlena..skrg .bila menyusu atas tilam sambik baring..dia active sgt..pusing² guling² 360° kdg smbung susu..dia mengesot minum susu bdn saya sndri..then dia akan minum kanan kiri..pastu rehat smbung guling n pusing..then susu balik... Kdg ambil masa berjam baru dia nak tidur betul²..Ada tak ibu pengalaman bayi.mcmnie..ada suggestion tak apa perlu saya lakukan..atau tips..supaya dia minum susu..waktu minum dia focus minum ja..xnak main ka sembang .#bantujawab #firstmom

4 Balas

normal, anak sye mcm2 style die buat smbil menyusu. mnyusu skjap lpstu main lpstu sambung smpai la dia puas.

2mo ago

ya smpai dia puas n betui2 nak tidue