xselesa perut dan pinggang

Salam ibu2 semua. Sy dah 10weeks. Sy baru ada rase macam mual, pening, xselesa perut dan sakit pinggang. Boleh ke urut perut dan pinggang tu guna minyak panas mcm yuyi atau fresh care?

1 Balas

Nooo, dekat bahagian perut jangan letak minyak panas. Tak selesa perut tu memang normal time pregnant. Banyakkan minum air suam nak bagi perut tu okay. Kalau nak urut dekat bahagian jangan kuat-kuat. Urut sekali lalu macam tu je. Time pregnant ni elakkan untuk berurut di bahagian perut, pinggang, tapak kaki and punggung.

4y ago

Thanks sis for info.