KELUAR TANDA COKLAT & DARAH

Salam ibu2 semua, sy dah 39w.. 2 hari lepas sy ada keluar lendir coklat bserta darah , lpstu trus rasa cramp sakit blkng sakit bdn kaki smua .. sy terus ke hosp, dan bila check takde bukaan. so hari ni hari 3, contraction pn kjp2 je ada . Jadi sy nk tnye dgn kdaan sy ni , mmg lmbat lagi ke nk bersalin atau mcm mne ? buatkn sy trtggu2 dan trtnya2 😅 .. dan blh ke bantu sy mcm mana nk bg ada bukaan dan trus nk bersalin. sy skrg rsa confuse sgt betul ke dh nk bersalin atau baby saja2 bg ibu dia ni nervous .. rasa tak tenang plak. #pleasehelp #ingintahu tq mummy semua yg sudi jwb pertanyaan sy.

7 Balas

10 tahun Lepas makcik sy ada kes mcmni, tp sbb dia schedule C-section Doktor X buat apa apa pun, tunggu je sampai Hari utk dia kene czer. tunggu xlama 2 Hari je. baby meninggal sbb lemas. padahal Tu 38 minggu. sy jd takut skg ni, tp Doktor ckp kalau da schedule C-section mmg kene tunggu je. Sy pulak schedule csection 😭

sis boleh cuba butterfly exercise, squat dan jalan itik.. boleh bantu cepatkan. butterfly exercise boleh buat atas katil je.. squat dan jalan itik perlu ada bantuan suami.. sis boleh juga cuba berdiri dan duduk atas kerusi.. buat setakat yang sis larat je.. dan jangan lupa kegel exercise. semoga dipermudahkan ya

Blood show tu. Salah satu tanda nak bersalin. Get ready je . Pantau kekerapan contraction (cramp sakit belakang tu). Jika kekerapan sekata , terus ke hospital. Didik diri tenang, pujuk baby utk keluar dgn baik sihat wal afiyah

salam ibu2,, 2 hari lps sy g hospital sbb bby kurang gerak ,, skrng dh blh discharge .. tpi doktor ckp bukaan dh ada 2 cm , servik tebal .. agak2 brpe lama lg nk bersalin ye ? 36week 5 day

blood show....sya ank prtma 1mnggu bloodshow.bwa suami buka bukaan ses heh...sya dlu bgtu pastu adlh bukaan 2cm

kalau lama sangat belum ada bukaan, doc akan induce. takpe sis banyak² doa semoga dipermudahkan.

Pantau contraction. Download apps contraction.