Baby 7 bulan asyik jatuh kepala terhentak

Salam ibu2 , saya nk tanya kalau bayi dalam 7 bulan ni asyik kerja dia nak memanjat.. Merangkak boleh sikit2 tapi bab memanjat dan meniti dekt kerusi laju sangat. Kejap je kita tak tengok dia dah berdiri pegang kerusi.. Tapi dia tak pndai turun. Asyik terhentak kepala bila jatuh.. Banyak kali juga, mcm mana ya ada effect ke nnti ye ? Otak bergehar ke apa kee risau nya sy😌#firstbaby #ingintahu

1 Balas

Boleh ada efek so elakkanlah. Maksud sy berisiko. Beli tikar baby tu ke utk kawasan yg dia kerap jatuh? N ajar dia turun dgn kaki dulu.