28minggu ( boleh ke makan tapai?)

salam ibu2, saya nak tanya saya ni dari sebelum pregnant cari tapai ni tapi susah jumpa. awal2 preg ada jumpa tapi takblh makan pulaaa. kebetulan semalam kak ipar beli then suami terus ckp saya mengidam lama dah. mak mentua terus bawa balik. saya makan satu tu tapi mcm tak cukup lah 😵😅. agak2 boleh ke makan 2-3 lagi? and nak tahu ada apa2 effect tak makan banyak?#firstmom #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

28minggu ( boleh ke makan tapai?)
4 Balas

saya makan tapai dari 18-19 weeks lgi sis , ok je kandungan saya . takde apa" masalah pun cuma jangan makan berlebihan , 2-3 lagi tu ok je . saya haritu lagi banyak makan satu bekas 😂

1y ago

nasib saya bukan jenis makan durian 🤭. saya dah makan tapai 🤭

sebaiknya elakkan sbb ade kandungan alkohol dlm tapai. sy pernah tgk stu vdeo doktor kt tiktok. sepatutnya xleh mkn tkut effect dekat anak nnti.

Waktu pregnant ni, mkn je apa yg kita rasa nak mkn. Cuma kena berpada2. Tu je. Kalau rasa was2, mkn sikit atau tahan dulu je. Lepas beranak baru pulun

1y ago

baik. thnkyou sis 🥰🥰

mkn buat rasa boleh... mak saya bg sy mkan semulut je...hihi....

1y ago

heheh baik sis. mak saya pun bg makan satu je.boleh la buat rasa2 🤭