Resipi

Salam Ibu2 Resepi Apa Lagi Sesuai Untuk Bayi 7 Bulan Ye? Sayur sawi panjang tu boleh bagi baby?

2 Balas

Bubur ayam+sayur. (Cth sayur: bayam, Sawi, Carrot, putik jagung, Brokoli, Cauliflower, Sweet potato, Kobis) . Klo mommy ade mase boleh search cara buat chicken bone stock (CBS) & serbuk ikan bilis. Boleh buat perasa untuk masak makanan baby. Umur 7 bulan da boleh start tumis & intro protein. Boleh juga join group happy babyfood malaysia di fb/ig. Sy suka amik resepi & baca tips di situ. ?

kalau ada gigi sdh, buat sup ayam cmpr carrot cmpr kentang tu je maw ada rasa ltk kiub pati ayam sikit sejak