Baby third trimester

Salam ibu². Nak tanya normal atau tidak masuk 3 trimester niy baby kurang aktif. Sekarang saya 28week. Saya risau tapi cek di KK ,jantung dia normal saja.

1 Balas

boleh buat aktiviti yg bg baby aktif. mkn manis sikit. minum byk air sejuk. klau kita byk sgt gerak, lg baby tu tido x rasa sgt gerak sbb dia pun rasa terbuai2. boleh baring utk rasa dia lg byk bergerak. ckp2 dgn baby n goncang sikit2 perut pun xpe tekan2 lembut. sllu dia akan react haaaa. n boleh mkn snack2 ringan n sihat sbb klau tgh mkn dia akan byk bergerak jugak

2mo ago

saya biasa akan bukak muzik yg bagi baby aktif . pastu saya makan buah . picit2 perut sikit baru nk gerak . tu pun sekali dua . mgkin jugak , Sebb siang saya buat kerja rumah.