Tidur tidak lena

Salam ibu2. ada tak ibu2 pernah alami anak 2thn9bln tidur tidak lena. boleh tak share tips kalau ada cara2 utk bagi tidur mereka lena. thanks ibu2

2 Balas

Banyakkan aktiviti siang anak... tonton tv ke. Bawak main kat taman permainan ke, lakukan ape je yg buat dia xlena tdor siang.jCkup sejam je utk tdo petang nnti malam dia akn lena smpai pagi. Tu cara sy lah

Makesure petang jangan bagi anak tidur… Biar dia main lompat2 ka main air ka…