Ruam belakang badan

Salam ibu semua! Nak tanya kalau cmni ruam kan? Tp xtahu ruam sbb alergi susu fm atau panas ni or sbb bila muntah dia mengalir kt bdn tu huhu makin teruk pulak. Mula2 sikit je igtkan boleh la hilang. Boleh share tak cmne nk kurangkan/hilangkan ruam belakang badan ni. Baby satu bulan. Tapi akan rujuk ke doktor juga cuma nk pendapat ibu2 yg berpengalaman kt sini. #pleasehelp

Ruam belakang badan
2 Balas

Hi, Puan. Nampak macam ruam panas. Pastikan persekitaran baby tak terlalu panas. Buka aircond atau kipas. Elakkan pakaian yang tebal. Kerapkan tukar baju kalau baby berpeluh atau lapkan peluh tersebut. Elakkan daripada memakai bedak. Setiap kali lepas mandi pakaikan lotion ya. Apa apa pun Puan boleh rujuk doktor ya.