barangan baby seperti kain lampin and soon

salam ibu-ii sekalian 😊.. tumpang tanya, kain lampin kat mana murah-ii ? and jenama apa yang elok ? tknak nipis sangat takut mudah koyak .. zaman sekarang kain lampin semua mahal-ii .. barangan baby lain yang murah-ii boleh tlg suggestkan ? #ingintahu sy duduk kat kelantan area ketereh ..

10 Balas

Lapin yg OK & tahan, paling murah RM39.++ mcm tu... Sy suggest brand Fiffy @pureen...nanti boleh la Tgk2 kat kedai berapa harga.. Sy pun Beli kedai je, nak Beli online harga lebih kurang..lagi satu sbb nak jenis berkualiti, so tgk depan mata lagi baik.. Sy dulu guna 3 jenama je, anakku, Fiffy dan pureen.. Kain tebal & besar.. Cuma sekarang harga memang mahal so, sy suggest Fiffy @ pureen.. Mcm sy,prgnt kali nie Beli Fiffy.. Tapi kalau nak harga murah tu ada je, cuma bkn berjenama la, yg biasa tu tapi Insha'Allah OK je ikut budget.. Untuk barangan lain, sy suggest Beli online(terutama Shopee), Walaupun sy x Beli online tapi sy prefer shoppe, Harga murah.. Terutama pakaian.. Kalau Beli kat luar, lagi banyak modal keluar...sedar x sedar beratus juga habis.. 🤭 Tapi kalau nak Beli kat kedai pun boleh je, cuma jangan sekali Beli... Beli je sikit2 tiap bulan atau tiap kali ada duit lebih, Insha'Allah tanpa sedar brg dah complate.. Semoga dipermudahkan

1y ago

masha allah.. awal dr tarikh due, tahniah-ii puan.. laki ke pompuan? mesti comel.. huhu, sy plk jd tkshabarrr 🤣

Dari anak first mmg pakai napkin ni sbb mmg sgt besar dia punya napkin.. size dia lg besar dri napkin biasa..tp rm30 dapat dua je lah.. tpi berbaloi dgn dia punya kualiti.. kain tak mngecut kalau basuh.. Anak first dh 3 tahun, lampinnya masih cantik takda koyak takda kecut.. pnh beli yg satu pack ada 10 keping brand apa tah tak ingt, time newborn je boleh pakai, lepastu dh tak boleh pakai sbb nk lilit anak dh tak boleh.. Yg fiffy ni very recommended untuk long term use, untuk anak yg chubby2..

1y ago

nice recommended 👍.. thanks

saya beli kain lampin anak dlm shopee je jenama pureen .. baju bby pun shopping dlm shopee beli jenama fiffy ja .. murah tapi okla kualiti not bad untuk anak pakai .. mybe mommy blh tngk shopee momohouse untuk brngan bby yg lain ..

nk murah beli kt shopee. 4 5 ganda murah dri kedai. pampers pon sama. kain napkin zaman skng ni mmg nipis gila. sye beli pureen punya. rm28 utk 10pcs masa dkt bby expo. kalau x hrga dia dlm rm40 ke atas kalau dkt bby shop.

1y ago

beli dkt shopee. type newborn baby swaddle. besar, tak tbl tk nipis. design lawa, harga murah

waalaikumsalam, sy guna jenama cuddles untuk napkin sbb tebal.. harga mahal tapi berbaloi tak apa tahan lama, jgn mahal tapi nipis..

saya beli cuddle berbaloi kain tebal n tak nipis.abg dia pakai dah 4 tahun kain ok jer lagi.x kecut kain nya

1y ago

ohh.. ramai jgk suggest lampin tu, nanti nk cuba, thanks wakk 😁

sy guna tollyjoy gauze napkin. RM 39.90 utk 10 helai. Ada dlm shopee. Kain dia lembut je.

1y ago

haah barang baby mmg mahal 😂tapi okay lahh asalkan baby selesa

kt shoppe , murah n kualiti bagus , slalu beli brg baby kt momo house

1y ago

oke.. nati nk survey kedai tu 👍

barang pureen macam murah sikit berbanding jenama lain

nak murah cari di shopee