Gbs positve

Salam ibu ibu yang ada pengalaman gbs positive . Saya nk tnya sye gbs + . 1)Bila nk bersalin kena admit wad awal atau ikut je trikh due atau turun tanda baru g spital ? 2)adakah klau bersalin czer baby kena on antibiotik mcm bersalin normal jugak ? 3)klau paling lama berpa lama ibu dan baby ddk spital utk gbs positive ?#ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom

2 Balas

hi awak sy gbs +. due bulan 1 ni. masa checkup saya ada tanya doctor. ini yg doctor bagitau sy 1) xkena admit awal pon. masa turun tanda pergi hospital dan inform doctor hospital yg kita gbs +. nnti doctor akan on antibiotik awal. 2) utk ceaser sy tak sure. yg berisiko if kita bersalin normal dan air ketuban dh pecah itu bahaya itu baby. takut terkena jangkitan kuman. 3) ibu kalau xde pape lepas bersalin tu boleh balik dh. kalau baby dalam masa 48j dorang akan pantau. if baby xde pape boleh je balik. itu yg diterangkan oleh doctor sy masa sy checkup

1y ago

aamiin aamiin ya mujib. mudah mudahan kita semua dlm lindungan allah❤️