Gerakan baby

Salam ibu ibu , normal ke klau dlm masa 20w ni rasa baby gerak tu jarang ?? #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

maksud jarang sis tu...kdg² ke????kalau anak pertama....gerakan baby halus² je...rasa dekat dalam..belum nmpk perut benjol²...dan gerakan dorg xbnyak sngt.....klau dah masuk 28w keatas baru sis rasa tendangan kuat dan benjol²....20w ni,baby baru nak start enjin..injut²,tumbuk² sikit🤭🤭....

normal je , janji puan masih rasa ada gerakan baby sesetengah baby memang jenis malas nak gerak kuat tidur je janji sehari tu puan ada rasa tak kira la siang ke malam dah kira ok lah tu melainkan dah beberapa hari senyap tu patut kena risau haa

2y ago

yer sebab dari pengalaman anak pertama saya juga maklum ler kan baru jadi ibu2 ni semua benda kita rasa risau , padahal g hospital cek baby kuat tidur memang ada rasa gerakan cuma slow je

normal kot . sebab saya pun rasa tapi dah kerap lah . masa 16w sampai 19w jarang2 . kadang tak rasa langsung . start 20w ni tiap malam je rasa, pagi petang sesekali je

Baby saya first kick masa 21w itu pun soft soft je. Nie dah nak masuk 24w kerap la dia kick. Sedu pun ada. Saya pun first mom, awal2 taktahu bezakan.