Pam susu apa yang senyap dan tak sakit

Salam ibu-ibu. Boleh share ke pam susu jenis apa yang ibu beli? Saya dah beli pam Bearmom tapi bila pam, sakit puting dan crack 😭#bantusharing

14 Balas

sakit sebab saiz corong tidak serasi, kena ukur saiz puting kemudian tambahkan 3 4 mm untuk dapat saiz yang betul.. untuk yang senyap, pum yang murah pun ada yang senyap tak bising sangat , cuba search kedai blessbee kat shopee.. ingat, saiz corong yang betul tidak akan buat puting sakit melecet atau crack..jadi ukur betul2 puting breast ..

2y ago

ye betul sis..

saya guna yg ini....xde jenama dan murah tp suction dia sgt bagus, puting pun tak sakit masa pump + xde bunyi bising berbanding guna real bubee bunyi kuat...beli kat Shopee je!✌🏼

2y ago

baik. insya allah.. sya akan try

Ini cara ukur puting. Saiz corong youha tu 21mm saiz (shield) / 24mm tanpa shield. Ni link bg yang bertanya. 👇 https://shopee.com.my/product/6080947/4615923965?smtt=0.40835754-1666242209.9

Saya guna autumnz yg satu set tu.. Setakat ni tak sakit pun.. Lagipun berbaloi sbb dapat 2 pump, beg utk bawa susu, ice pack, storage bag, storage bottle, bottol susu..

2y ago

Saiz corong satu je.. Sbb sy beli tu 1 set.. Skrg sy pakai motor dia je, yg pam tu sy beli lain yg handsfree punya, beli kat autumnz juga.. Beli pam handsfree tu boleh pilih corong.

So far yg ok malish. Youha ok suction nya, tp smpi satu masa dia mcm tak sedut pula. Malish since day 1 ok smpi skrng. Dah 6 bulan guna. Takde langsung masalah tak sedut apa.

2y ago

Sy guna yg wearable punya. Tiada wire

Saya beli brand tak glamer youha untuk backup pump kat office. Harga mampu milik. Mmg tak sakit…breast cepat kosong. Setanding la guna pamp Avent…

2y ago

ambil pita ukur, pita ukur badan buat baju tu, ukur dari 0cm tu , baca mm tau bukan cm..

kena try and error. bergantung kepada tuan badan jugak. ada yg suka itu, ada yg sesuai dgn ini

Sy pkai yg ni , mudah dn senyap.. Tahu2 dh penuh 1 botol 🤭

size corong pam awak dah betul?

2y ago

ya sangat penting ukur saiz puting breast sebelum beli pum even pum tu brand atau tidak, pump murah kalau beli saiz corong betul boleh dapat susu banyak juga 5oz ke atas . contoh saiz puting breast kita 18mm, tambah lah 4 mm , saiz sesuai adalah 22mm, cari saiz corong pump 22mm atau paling dekat dengan 22mm.. maybe 24mm.. bila saiz betul takkan ada masalah melecet atau crack.. InsyaAllah

ye ke.. sy baru nk cuba beli brand bearmom ni