Gelembung air di tepi breast

Salam ibu.. blh tolong sy x? Sy perasan slpas sy bersalin kn anak sy, di tepi puting sy di area breast naik mcm gelembung air gitu. Dan sblum muncul gelembung air tu mesti jd gatal di kwsn kulit situ.bila dh muncul jd mcm org kata tunggu tua / matang untuk pecah sndri.. sblum ni sy x kacau dia sy biar dia pecah sndri je tp kali ni terkena kuku anak sy terus dia pecah lpastu kluar air bisa & darah.. blh sy tahu apa bnda tu ? Bahaya ke? #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

Abscess tu. Mungkin ade kuman. Sis cuci dgn air panas mati.. lap bagi kering & better g klinik mungkin doc akn bg ubat sapu atau antibiotic .

2y ago

baik ibu.. terima kasih☺️

cuci dgn air bersih & lap kering2..mungkin peluh atau infection..kalau making teruk,terus jumpa doctor

Salam. Maaf mommy tak pernah tahu. Cuba mommy jumpa doktor. Ada effect ke bila pecah gelembung tu

Maaf tiada pengalaman, seeloknya pergi check untuk tahu dengan lebih details.

better g klinik sis

Check w doctor sis

better pi cek

gi klinik ye

cek klinik