Anak 7 bulan lebih tolak susu botol dan minum air kosong

Salam hye semua. Saya risau la keadaan anak saya. Dia kurang menyusu/minum air. Lagi2 waktu cuaca panas macam ni. Saya berkerja, anak saya pengasuh yg jaga. Pengasuh update kat saya dari pagi saya hantar (10.30 am) sampai sekarang (4.41 pm) anak saya baru minum satu oz ssusu. Selang dengan air masak pun tidak mahu. Kalau dengan saya memang fully breastfeeding, dia oky ja menyusu. Apa perlu saya buat ya moms sekalian 😔 ##firstmom #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing #ingintahu #firstbaby

Anak 7 bulan lebih tolak susu botol dan minum air kosong
2 Balas

sama dgn anak saya baru² ni. rupanya gigi bawah nak keluar sebatang. cuba tukar puting yg lebih lembut or bagi anak minum pakai cawan.

1y ago

itulah. tengok2 juga kalau ada gigi tumbuh atau tidak.

Anak makan tak?

1y ago

Dah tukar tekstur makanan?