Kefikiran dan runsing

salam and hai semua 😊.. sy just nk kongsi rasa bimbang dan runsing sy ni, sbb sy dh tktau nk cakap kat sape dh.. anak sy duk nicu selama sebulan dan baru jer minggu lepas dh pindah wad biasa.. skrg berat baby dah naik comey dh, 1.4kg hk abang.. adik 1.6kg.. agak-ii bile laa budak-ii ni boleh keluar ye, serba salah plk sy nkg duduk hospital sbb sy ada ank 1 lg dah 3 tahun lebih, tp still tkleh nk berenggang ngan sy.. n satu lagi skrg kan ekonomi kurang stabil, urm.. suami plk baru jer start kerja minggu lepas stlh 3bln tkde kerja.. so, duit tabungan pon semakin kurang.. jadi yang sy runsing nye nk buat keluar anak-ii sy tulaa.. mahal ke kos dia klu duduk 2bln dalam wad? sebulan nicu.. oksigen lagi kan, kepikiran sy ni.. buntu n kalau sy g duduk hospital jgk nanti mesti bertambah laa kos nk wak keluar tu nanti.. hurmmmm, sy hanya mampu berdoa jelaa semoga allah permudahkan urusan sy dan dilimpahkan rezeki buat kami sekeluarga.. amin ,🤲😔#bantusharing

8 Balas

mintak husband buat side job. jadi rider ke tolong kedai makan ke waktu cuti or balik kerja. atleast duit gaji tu nnti boleh buat duit tmbh2 byr bill baby nnti. kalau hospital gov murah je. tapi tolong standby atleast rm500 utk 2 baby. sekurangnya ada duit lebih kalau kena caj extra pon. kalau bby dh masuk wad biasa, berat naik cantik, xde mslh lain, xlama lagi boleh keluar dh tu. mybe doctor tgu sampai berat naik 1.8kg

12mo ago

maaf laa kalau sy ada salah cakap.. awk-ii janganlah nk gaduh plk pasal lesen.. tkpelaa, nanti sy usaha sendiri 😊

anak saya dulu masuk nicu hospital putrajaya masa umur 12hari sebab infection. seminggu jugak kena admit tapi tak bayar cuma rm60 sebab dekat bil tulis *anak bawah 30hari ditanggung subsidi kerajaan*. rm60 tu bayar kos ubat masa discaj je, yang nak bawa balik rumah.

12mo ago

ohh.. takut laen hospital, laen kot cara dia..ke semua hospital kerajaan sama?

dia atas2 hospital jgk... ada hospital yg kerajaan negeri tu tanggung kos hospital.. ada jgk hospital yg boleh buat bayaran secara ansuran.. makna nya nak bayar sikit2 bil hospital pon boleh.. apa2 pon semoga dipermudahkan urusan awak sekeluarga

12mo ago

ooo.. kalau hrpz ii boleh bayar ansur ke? sorry.. awk duduk mane ye? takut awk tktau plk

Moga puan dmurahkan rezeki ye.. InnshaAllah ade rezeki baby.. yg komen kata mcm mne blh kawin tapi takde lesen tu jgn lancang sgt mulut tu. Tak berada tempat sis ni jgn main cakap je.

12mo ago

amin 🤲.. terima kasih awak 😊.. tkpe-ii, pasal lesen tu laen kira.. memang laa nk jadi rider ke nkg mana-ii mmg pakai lesen naik moto kete kan.. nk buat mcm mne tkde rezeki lg nk pergi buat lesen tu.. jadi kami cuma berhati-ii la kat jalan raya tu..

Insyaa Allah, ada rezeki ank2 nnt... Truskn usaha dn jgn brhnti brdoa.. Semoga Allah permudahkan segala urusan awk dn limpahkan rezeki buat awk sekeluarga... Amin ya mujiib 🤲 Seronoknya dapat twin 😊

12mo ago

huhu, in sha allah.. janji allah terbaik untuk kita semua ya 🥰.. aminn ya rabbal a'lamin 🤲.. terima kasih ya ,❤️ .. semoga tuhan mempermudahkan urusan kita semua 💞💞💞

yeke...aritu sy da minx kat doct..minx discharge baby..sbb xckup duit na bayar nanti..tp doct tu ckp warganegara xpyah bayar..

12mo ago

hospital Selayang..

kalau bby masuk nicu kena bayar ke

12mo ago

kena sis. anak saya duduk nicu sehari, kena byr rm18. tu xde msk oksigen ke apa. cuma masuk air dgn doctor pantau je.

semoga murah rezeki