Covid pada trimester kedua (5bulan)

Salam and hai semua. Saya dijangkiti covid pada usia kandungan 21 weeks. Apa perlu saya buat ya? Boleh ke saya ambil panadol? Saya risaukan baby. Ni baby first saya dan saya conceived through IVF. Ada tak mommy yang kena covid sewaktu pregnant trimester kedua jugak? Ada tips tak untuk saya? 😔 sekarang badan saya rasa seram sejuk dan saya ada sakit kepala sikit2. Saya risaukan baby..#pleasehelp #firstmom

13 Balas

sye kne 1st trimester. masa tu bru 5w. simptom biasa je. demam batuk selseme hilang selera mkn dgn sakit bdn. tpi better mommy update dkt mysejahtera, sbb mommy tgh pregnanti.

boleh makan panadol yg kandungan dia cuma ada paracetamol saja ye… Biasa nya sebiji 500mg , boleh amik 1000mg sekali makan. saya dah tanya doc saya

Sy kandungan 8 weeks baru habis kena covid, doc tak bg makan ubat apa pon.

3y ago

saya 10 week sis...tgh kna covid skrg huhu...awk xmkn pndol juga ka?