Tidur meniarap elok atau tidak?

Salam & hai semua, nak tanya. Umur anak sy sekarang 3 bulan 20 hari, start masuk 2 bulan tu dia dah pandai pusing sendiri & genap 3 bulan dia dah meniarap. Tapi sekarang dia suka sangat tidur meniarap, selalu sy betulkan tp kalau tidur terlentang dia tak nyenyak & resah. Bila dah sedar dia pusing balik meniarap & sambung tidur. Ada buat light reading katanya tidur meniarap ni tak elok untuk baby, tapi ada orang kata takde masalah. Macam mana ye? Ps: Masa ambil gambar ni dia tengah deep sleep ?

Tidur meniarap elok atau tidak?
19 Balas

Xde masalah pon cume kene pantau dia je.. Klu org omputih dorg mmg galakan tido nyiarap mcm ni.. Hihi

Boleh je cuma tgk2 kan sikit takut lemas. Kalau meniarap time dia kembung mesti dia kentut2. Mcm baby sy. Hihi

Bg tido mengiring pun ok..klu dia muntah klr kat tepi..bhy tido meniarap ni,bayi lemas

Ank sy dr lahir tido meniarap tpi waktu siang...

4y ago

Dari lahir? 😣 Tak senak ke

Tdo menirap lebih elok, bila muak senang keluar

bahaya sis...boleh menyebabkkan kematian..

Xde masalah pun.. lg bagus..

Bhya