BUKU PINK / KK ATAU PRIVATE?

Salam & Hai, saya nak tanya. Kandungan berapa minggu boleh buka buku pink? saya anak first. boleh cadang patut buka kat KK atau klinik private. terima kasih ???#firstbaby #firstmom #bukupink

2 Balas

Wsalam. Bg sy anak 1st lebih baik buka di kk. Sbb ujian2 yg dibuat lebih teliti & xperlu keluarkan kos mcm di swasta. Sekurang2nya awk tahu tahap kesihatan awk bila pregnant kali pertama. Buku pink boleh buka 9w keatas sblm 12w. Sblm tu buat pngesahan kehamilan di klinik swasta dlu, sbb nurse kk nk gmbr scan dari klinik yg nmpk yolk sac, fetus & fetal pole.

Sy hari tu 8w dah boleh daftar..