batuk berkahak

salam hai mommy² sy nk tanya time pregy ada x mommy² yg ada msalah batuk and xreti nk buang kahak ?? ada solution x utk masalah mcm ni ?? kdg² tu tgh mlm batuk smpai gnggu tido kita. .#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Salam. Hi mommy. Doc akan bagi ubat selalu nya. Tapi pengalaman saya hujung trimester tu memang kerap batuk. Sampai dada berbunyi padahal saya takda asma. Makin sarat makin susah nak tidur. Doc kata sb baby makin membesar so tolak ruang pernafasan mommy. First, mommy try ubat yang doc bagi yang sesuai dengan ibu hamil. Then malam minta suami tepuk bahagian belakang mommy tapi jangan kuat sangat ya bagi longgarkan kahak tu.

2y ago

ohh yeke?? boleh tau mommy try ubat jenis apa ?? sbb sy dh lama jugak btuk cuma lg truk dtg bila time tgh mlm. .kalau siang kurg sgt. .yee makin sarat kita akan susah nk tido sbb xselesa tmbh² lg sakit belakang kan sbb baby bump dh mmbesar. .sy pun rsau takut² batuk trus semput😅 pape pun moga mommy sehat selalu , dipermudahkan segala urusan😇