25weeks pregnant

Salam. Hai mommies semua, nk tnye. Pregnant 25weeks boleh ke makan sushi king. Teringin pula nak makan..

9 Balas

Saya pun teringin, hehe, tapi takut2 nak makan, sbb adik saya kerja bt sushi, dia kata nasi tu dorg ada letak cuka sikit, saya kdg perut tak tahan pulak. Kadang tu kak ipar ckp kalau nk makan, makan je bt rasa2, jgn amik terlampau. hehe

awal trimester sy tak berani, dh hujung second trimester sy makan je 😁 sy tak makan yg raw, even org ckp sushi ada letak cuka tapi cuka yg diaorg letak tu cuka khas utk masakkan. makan berpada, cuba dulu ok 😊

Saya every month mesti pergi sushi king sekali. Tapi tak ambik lah yang raw sebab memang tak baik untuk kndungan. Kalau dimasak elok je takde masalah.

sy makan tapi tak ambik yang raw. sbb raw kan tak elok utk kandungan kita. Boleh je makan buat lepas ngidam. 🤭

Boleh makan. Asalkan sushi tu dimasak dgn baik. Elakkan makan sushi yg mentah.

Saya pun makan masa nk masuk trimester ke 2 . Cuma tak makan yg mentah hehe

sy mkn je..tp sushi melayu homemade la.bkn sushi mentah

makan jak. tp jgn mkn raw foods

boleh asalkan bukan mentah