Baby nangis makan solid food

Ank sye 6bulan tpi dia asyik nangis je bile suap solid food. Gagging pun ada. Dah try texture lain sume. Buntu nk buat apa. First sye bagi bubur nasi lps tu tambah karot juga dia tak nak. #pleasehelp

3 Balas

Cuba tambah susu dalam bubur nasi tuu… Jangan paksa… Main2 happy2… Sebab ni fasa baru untuk ibu n baby… Kena enjoy… Cuba makan sama2 Baby Selalu curious bila nampak kita pegang or makan something… Buat memek muka yang dia suka… Bunyi yang baby suka…

xpa jgn paksa, bby bru nk knl2 mknn teruskn je offer mknn wlwpn sikit bby 6 buln msi bergntung susu..

sama lah anak saya bila bg makan nangis macam kena dera 🥲